اتصال GNS3 به شبکه واقعی از طریق VMware Workstation
GNS3 یکی از emulatorهای معروف است که بیشتر به جهت emulate کردن دستگاه های شبکه سیسکو، جونیپر شناخته شده است. بیشتر افراد روترها و دستگاه های سیسکو را با استفاده از این نرم افزار در کامپیوتر به صورت مجازی راه اندازی می کنند و برای تست و یا تمرین سناریوهای مختلف شبکه خصوصا مسیریابی امکانات آن کاملا جوابگو است. GNS3 توسط فردی به نام جرمی گروسمن در فرانسه طراحی شده است و سازمان ها و افراد مختلفی از این پروژه حمایت مالی به عمل می آورند. GNS3 می تواند به شبکه های داخلی و اینترنت متصل شود و با استفاده از روترها، سوییچ ها، فایروال ها انواع سناریوها و محیط ها را برای شما به صورت مجازی خلق کند آن هم بدون اینکه شما هزینه ای پرداخت کنید.
محیط این نرم افزار بسیار کاربردی و ساده است ولی با این حال قبل از راه اندازی سناریو بایستی نرم افزار را تنظیم کنید تا امکان راه اندازی دستگاه ها برای شما مهیا شود. البته با وجود تمامی مزیت های آن GNS3 معایبی هم دارد و یکی از این معایب که تاکنون رفع نشده است عدم امکان دریافت تنظیمات کارت های شبکه وایرلس و ارتباط کامل با این کارت ها است. امروز قصد دارم راهی را به شما معرفی کنم که با استفاده از آن می توانید GNS3 را یا بهتر بگویم دستگاه emulate شده در محیط آن را به روترهای دیگر، شبکه داخلی و اینترنت متصل کنید.
در اینجا فرض می کنم شما از یک روتر سیسکو استفاده می کنید و قصد دارید این روتر را با استفاده از VMware Workstation به اینترنت و شبکه داخلی متصل کنید. برای این کار به نرم افزار GNS3 و VMware Workstation نیاز خواهید داشت و بایستی آخرین نسخه این نرم افزارها را از وب سایت آن دریافت کنید. همچنین فرض می دانم شما با مسائل پایه ای این دو نرم افزار آشنا هستید.
تنظیمات اولیه
ابتدا بایستی نرم افزار GNS3 را بر روی سیستم عامل ویندوز نصب کنید. به نرم افزار GNS3 بروید و تنظیمات یک روتر سیسکو را انجام دهید. IOS را به GNS3 نشان دهید و تنظیمات Idelpc را در GNS3 تنظیم کنید. در صورتی که تنظیمات Idle PC بدرستی انجام نشود GNS3 حداکثر میزان CPU را به روتر اختصاص می دهد و عملا نمی توانید از کامپیوتر استفاده کنید بنابراین اگر Idlepc را بر روی روتر اجرا کردید و نتیجه مطلوب حاصل نشد و میزان بار پردازش بالا بود مجددا Idlepc را اجرا کنید تا به نقطه مناسبی برسید. من در اینجا از روتر 3745 سیسکو استفاده می کنم.
تنظیمات GNS3 و روتر مورد استفاده در این سناریو
تنظیمات Idlepc
بعد از انجام مراحل بالا نصب نرم افزار VMware Workstation را شروع کنید و در آخر کامپیوتر را ریستارت کنید. بعد از راه اندازی مجدد کامپیوتر در بخش شبکه ویندوز، دو کارت شبکه اضافه خواهد شد که VMnet8 و VMnet1 نام دارند. همانطور که در سری مقالات تنظیمات شبکه مجازی VMware Workstation بیان کردم VMnet8 آدرس های شبکه داخلی شما را به یک شبکه خصوصی دیگر NAT می کند و شما می توانید از این کارت شبکه مجازی جهت اتصال به شبکه داخلی استفاده کنید. من در اینجا از نسخه 9.02 Workstation استفاده کرده ام.
ما در اینجا شبکه ای با طرح زیر داریم:
- یک مودم ADSL برای اتصال به اینترنت که سرویس DHCP در آن فعال است؛
- کارت شبکه وایرلس برای اتصال به مودم ADSL
- کارت شبکه مجازی VMnet8 برای NAT
- سرویس DHCP بر روی کارت شبکه مجازی VMnet8
تنظیمات پیشرفته
1- تنظیمات کارت شبکه وایرلس
کارت شبکه وایرلس را فعال کنید و مطمئن شوید که به مودم ADSL متصل شده اید. از قسمت Status می توانید تنظیمات کارت شبکه را بررسی کنید. همچنین مطمئن شوید نرم افزار فایروال، شبکه داخلی شما را در شبکه های Trusted Networks شناسایی کرده است. در صورتی که از تنظیمات دقیق آن اطمینان ندارید موقتا فایروال را غیرفعال کنید.
2- تنظیمات GNS3
یک روتر سیسکو را که در مراحل قبل تنظیم کرده اید در محیط GNS3 قرار دهید و سپس یک ابر یا همان Cloud را به طرح اضافه کنید. حالا بر روی ابر کلیک راست کنید و در قسمت تنظیمات کارت شبکه VMnet8 را انتخاب کنید و گزینه ADD را بزنید. با انتخاب کارت شبکه VMnet8 روتر می تواند به شبکه این کارت یا سوییچ مجازی متصل شود.
سناریو در GNS3
تنظیمات Cloud در GNS3
3- تنظیمات VMware Workstation
نرم افزار Workstation هیچ نیازی به تنظیم ندارد و به صورت خودکار تمامی تنظیمات در زمان نصب نرم افزار انجام شده است اما برای آنکه از آدرس شبکه VMent8 و همچنین تنظیمات DHCP فعال شده در این شبکه اطلاع یابید بایستی Virtual Network Editor را باز کرده و تنظیمات آن را مشاهده کنید. اولین آدرس شبکه در محدوده 192.168.X.X به کارت شبکه مجازی VMnet8 و دومین شماره آن Gateway شبکه محسوب می شود و نمی توانید از این آدرس ها استفاده کنید.
4- تنظیمات روتر سیسکو
حالا کنسول روتر را باز کنید و به مود Global Configuration بروید و interface متصل به کارت شبکه مجازی را فعال کنید. پس از آن interface را تنظیم کنید تا آدرس IP را از تنظیمات شبکه VMnet8 وی ام ور دریافت کند. برای این کار بایستی از دستورات زیر استفاده کنید.
R1#configure terminal.
R1(config)#interface fastethernet 0/0
R1(config-if)#ip address dhcp
R1(config-if)#no shutdown
R1(config-if)#exit
R1(config)#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.X.253
پس از اجرای دستورات در کمتر از ده ثانیه Interface روتر بسته های DHCP را از شبکه دریافت خواهد کرد و آدرس IP به روتر شما اختصاص داده خواهد شد. می توانید برای اطمینان از برقراری ارتباط با شبکه داخلی و اینترنت، آدرس IP خاصی را ping کنید. در اینجا آدرس 8.8.8.8 را پینگ می کنیم.
نتیجه
با انجام این مراحل محیط مجازی در نرم افزار GNS3 به محیط مجازی وی ام ور در Workstation و در نهایت به شبکه واقعی متصل شد. این روش یکی از سریع ترین و ساده ترین روش های اتصال GNS3 به شبکه اینترنت و شبکه واقعی است. همچنین با این روش دستگاه های GNS3 می توانند با ماشین های مجازی در ارتباط باشند و سناریوهای مختلفی را در هر دو محیط پیاده سازی کنید. شما هم وقت را از دست ندهید و نرم افزارها را دانلود و نصب کنید. این سناریو را تست و بررسی کنید و از قابلیت های این دو نرم افزار پرقدرت استفاده کنید.
سلام…
سلام
ممنون از سایت بسیار عالیتون
آقای مهندس این IP که در خط Route زدید چیست؟
192.168.0.253
ممنون میشم اگر توضیح بدین که این IP کجاست