رفتن به محتوای اصلی
SolarWinds Orion Platform Setup

استقرار سرویس نظارت و پایش SolarWinds Orion – بخش اول

در دو مطلب (بررسی راهکار نظارت و پایش Orion Platform 1 و 2) به مشخصات و قابلیت‌های مختلف سرویس نظارت و پایش SolarWinds Orion Platform پرداختیم و از دو جنبه جزئیات مدیریت سرویس‌های ارتباطی و مدیریت سیستم‌ها شرح داده شد و از این طریق سعی شد تا همگان با ضرورت وجود آن جهت مدیریت اصولی خدمات فناوری اطلاعات آشنا شوند. در یک قدم به جلو با اهمیت استقرار و فعال‌سازی صحیح قابلیت‌های بیان شده خواهیم پرداخت، کاری که بایستی با دیدی درست جهت مدیریت سیستم‌ها و ارتباطات همراه باشد زیرا در غیر اینصورت عدم دسته‌بندی دارایی‌ها مسئله ساز خواهد شد خصوصا در زمان نگهداری ادوات و دریافت گزارش. اما با چه طرز تلقی و کدام تدبیر و به چه روش بایستی به آن پرداخت؟ سرویس نظارت و پایش Orion امکانات بسیار مناسبی را در زمینه دسته‌بندی، گروه‌بندی، درج فیلدهای سفارشی فراهم ساخته است. حاصل بکارگیری این فیلدها و گروه ها زمینه ای را فراهم می‌سازد تا به میزان بالایی از عملکرد واقعی ادوات مطلع شده، با انتخاب فیلترهای مناسب آنها را به خوبی در نقشه‌ها بکار گرفته شود، گروه‌ها و دسته‌های مشخصی ایجاد نمود و در تطابق با اهمیت آن سرویس‌ها با اتصال به سازوکار هشدار دهی در اسرع وقت به وضعیت آنها رسیدگی کرد، و بسیار بسیار مسائل بزرگ و کوچک دیگر که در زمان راهبری بایستی به آن پرداخت مانند تخصیص دسترسی به سرویس‌ها براساس نقش کاربران. در اینجا تحقق این خواست‌ها را در جهت استقرار موفق سرویس نظارت و پایش به تشریح خواهیم پرداخت و مسائل گوناگون را از زوایای مختلف بازگو خواهیم کرد.

 

در سرویس نظارت و پایش Orion هر دارایی به عنوان یک نود (node) شناخته می شود و با تناسب به نوع آن دارایی پارامترهای نظارتی مورد پایش قرار می گیرد. در زمان ایجاد یک نود به اطلاعات آدرس شبکه یا نام دارایی نیاز دارید و بعد از ورود بایستی نوع اطلاعات مرتبط با پروتکل نظارتی را به درستی انتخاب کنید تا اتصال برقرار و این دارایی به عنوان اولین نود ایجاد گردد. در همین جا مکثی کنید! پایه یک نظارت و پایش برخورداری از یک الگوی استاندارد نام‌گذاری ادوات است و احد کردن به بکارگیری دقیق این الگو. یک نامگذاری اصولی همانند یک سیستم کدینگ فکر شده می‌تواند به مقدار بالایی کار مدیریت بر ادوات را تسهیل سازد.

با انتخاب الگوی مناسب و ساخت رکوردهای متناسب زمان آن می‌رسد تا نود یا آن دارایی ایجاد گردد. به بخش مشخصات نود بروید و ببینید فیلدهایی که به صورت نمونه وجود دارد و از آنها می‌توان جهت دسته‌بندی دارایی بهره جست. اکیدا توصیه می‌گردد اطلاعات مرتبط را در این بخش تکمیل نمائید و چندین فیلد دیگر جهت مدیریت صحیح دارایی ها اضافه نمائید. فیلد های پیشنهادی کدام هستند و چرا؟ هر نودی که به سرویس اضافه می شود به یک لایه مشخص از فناوری اطلاعات بنا به عملکرد آن در زنجیره تامین خدمات ایفای نقش می کند بنابراین ضروری است تا آنها را براساس دسته بندی متداول شامل لایه پردازش، لایه نرم‌افزارهای کاربردی، لایه شبکه، لایه ذخیره‌سازی، و لایه مدیریت دسته‌بندی نمائید. با این کار به‌خوبی اجزای هر لایه قابل فیلتر شدن یا انتخاب می‌شوند، برای مثال می‌توانید تمامی تجهیزات ارتباطی شامل سوئیچ، مسیریاب، فایروال، سازوکارهای IDS/IPS را در این لایه قرار دهید.

در ادامه پیشنهاد می‌شود هر سرویس را با توجه به اهمیت آن در هر لایه رده بندی یا اصطلاحا Tier آن را مشخص کنید. این کار سبب خواهد شد تا بتوانید نظارت ویژه ای بر ادوات با اولویت بالا داشته باشید و از آنها با دقت بیشتری گزارش گیری نمائید. پیشنهاد می کنم رده بندی را در دو سطح تعریف نمائید یک با تخصیص ادوات در یک گروه مشخص برای مثال Tier-1 و با تخصیص یک فیلد اختصاصی در سطح نود. این کار سبب خواهد شد در بخش های مختلف سرویس Orion به‌خوبی بتوانید بر مسئله گزارش‌گیری از وضعیت سرویس و یا ایجاد نماهای سفارشی فائق شوید.

باتوجه به نوع نود/دارایی پیشنهاد می‌شود فیلدهای جهت مدیریت دارایی در نظر بگیرید برای مثال دارایی ها را به انواع سرور، ماشین مجازی، سوئیچ، مسیریاب و غیره غیره که در سازمان موجود می باشد دسته بندی نمائید. بعد از این کار پیشنهاد می‌گردد یک فیلد جهت وضعیت دارایی جدا از وضعیت عملکرد دارایی در نظر بگیرد با این کار آخرین وضعیت واقعی دستگاه بدون درنظر گرفتن وضعیت عملکردی آن قابل مدیریت و گزارش گیری است. بعد از این موارد اطلاعات مرتبط با تاریخ راه ‌اندازی دستگاه را تکمیل نمائید و فیلدهای مناسبی در خصوص مالکیت دستگاه یا فرد نگهداری کننده درج نمائید. با وارد نمودن این اطلاعات پیشنهاد می‌گردد به بخش تنظیمات Orion رفته و فیلدهای مرتبط با شهر، ساختمان استقرار، اتاق یا محل نصب دستگاه را فعال سازید. این فیلدها خصوصا در زمینه ادوات مستقر در لایه شبکه مفید واقع خواهند شد.

 

جمع‌بندی

با استقرار صحیح هر سرویس و درج اطلاعات درست و دسته‌بندی این اطلاعات می‌توان به میزان زیادی دسترسی به اطلاعات درست در زمان درست را محقق نمود. این موضوع در خصوص سرویس نظارت و پایش به خصوص قابل تامل است و نقش بسزایی در عملکرد فرآیندهای نظارت و پایش ایفا می‌نماید. تنظیم دقیق فیلدهای هر دارایی و تکمیل اطلاعات مرتبط با آن سبب می‌شود تا سرویس نظارت و پایش به جامعیت مطلوبی دست یابد و کار نگهداری از چرخه حیات سرویس‌ها با نظارت دقیق تضمین گردد.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

کد HTML محدود

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکترونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.