بررسی ویندوز سرور 2019 – بخش اول
مایکروسافت ششمین نسل از سیستمعامل ویندوز سرور را پس از نسخههای 2000، 2003، 2008، 2012 و 2016 معرفی کرد، سیستمعاملی که علاوه بر قابلیت سازگاری بالا با قابلیتهای عرضه شده در نسخههای قبلی پایداری، استحکام و انعطافپذیری مضاعفی را برای مشتریانی که از این محصول استفاده میکنند فراهم نموده است. در چندسری از مقالات قصد دارم به دلایل افزایش این سطوح در ویندوز سرور 2019 اشاره کنم و ویژگیهای جدید و کاربردی عرضه شده در این نسخه را باتوجه به استراتژی مایکروسافت در صنعت فناوری بررسی نمایم.
یکی از تغییرات کلیدی که سبب شده است نسخه ویندوز سرور 2019 پایداری و ثبات بالاتری به نسبت سایر نسخههای قبلی بیابد تسریع در فرآیند طراحی قابلیتهای جدید، تست و بازخورد این قابلیتها در مدت زمان 2 تا 3 سال پیش از عرضه نسل جدید ویندوز سرور است. همانطور که میدانید در ویندوز سرور 2016 مایکروسافت رویکرد نوینی را برای عرضه ویندوز سرور بکار گرفت و مشتریان به انتخاب قادر بودند تا از دو نسخه ویندوز سرور 2016 در کانال Long-term Servicing Channel (LSC) و Semi-annual Channel (SAC) استفاده کنند. کانال LSC همان رویکرد گذشته مایکروسافت در عرضه نسل جدید قابلیتهای ویندوز سرور بود و مشتریان در بازه زمانی پنج ساله تنها از بهروزرسانیهای ویندوز بهره میبردند و تنها در زمان ارائه نسل جدید ویندوز سرور یا عرضه نسخه Release Candidate یا R2 به قابلیتهای نوین دسترسی داشتند. این رویکرد سبب شده بود تا در زمان عرضه ویندوز سرور جدید قابلیتهای محدودی ارائه شود، مایکروسافت نتواند با سرعت رقبا در همسانسازی نیازها با تقاضای بازار حرکت کند، و بسیاری از مشتریان ویژگیهای جدید ویندوز سرور را به دشواری پیادهسازی نمایند زیرا تجربه یا دانشی از قابلیتهای جدید تا زمان اعلام آن نداشتند. مایکروسافت با ایجاد کانال SAC این امکان را فراهم نمود تا قابلیتهای جدید و تغییرات اساسی در بهار و پاییز هر سال به ویندوز سرور 2016 اضافه شود و مشتریان با استفاده از این ویرایشها بتوانند با سرعت بیشتری در زمان معرفی نسل جدید ویندوز سرور به آن مهاجرت کنند. ویندوز سرور 2019 با بهرهگیری از پشتوانه کانال SAC در ویندوز سرور 2016 در دو سال گذشته، تستهای کنترلکیفیت و رفع عیب را با موفقیت گذرانده است و به این صورت میتوان در کمترین زمان ممکن از مزایای آن بهره برد. چند روز پیش ویرایش 1809 از Windows Server 2019 عرضه شده است و این نسخه توصیه شده مایکروسافت برای نصب و پیادهسازی سرویسهای حیاتی زیرساخت فناوری محسوب میشود با دریافت این نسخه پایدار و ایمن به فکر مهاجرت سرورهای فعلی باشید.
مشتریان ویندوز سرور 2019 مایکروسافت همانند نسخه 2016 میتوانند با خرید لایسنس Volume به همراه Software-Assurance 2 تا 3 سال برای پیادهسازی و تست قابلیتهای جدید صبر نکنند و با دسترسی به کانال SAC در Windows Server 2019 طرح مهاجرت خود را برای نسل جدید ویندوز سرور با آمادگی بیشتری فراهم سازند.
جمعبندی
پایداری، استحکام، و انعطافپذیری از پارامترهای اصلی انتخاب نسل جدید سیستمعامل سرور و استفاده از آن در زیرساخت سرویسهای حیاتی فناوری محسوب میشود که ویندوز سرور 2019 بیش از نسخههای پیشین از این مزیت برخوردار است. با دنبال کردن کانال توزیع LSC برای سرویسهای حیاتی و کانال SAC برای سرویسهای متغییر و بهروزشونده در هنگام مهاجرت به ویندوز سرور 2019 علاوه بر استفاده از قابلیتهای کلیدی آن میتوان سیر مهاجرت پایدار و ایمن را تضمین کرد.
در بخش دوم این مطلب به بررسی قابلیتهای جدید و خصوصیات کاربردی ویندوز سرور 2019 و بررسی سمت و سوی استراتژی مایکروسافت خواهم پرداخت.