بررسی کتاب VMware vSphere 6.7 Clustering Deepdive - قسمت دوم
در قسمت اول بررسی کتاب VMware vSphere Clustering Deep Dive به موارد مطرح شده در دو بخش اول کتاب پرداختم و در این قسمت به بررسی مطالب مطرح در بخش سوم Storage DRS و دو بخش انتهایی یعنی کنترل کیفیت IO و Stretched Cluster میپردازم.
بخش سوم کتاب به بررسی عملکرد، قابلیتها و فرآیند عملیاتهای SDRS اختصاص دارد. در ابتدا هر یک از عملکردهای SDRS مانند Datastore Clustering، Loadbalancing و قوانین پیوستگی مرتبط با آن تشریح شده است و سپس نحوه کارکرد این امکانات در ادامه بیان شده است. در فصل 18 در رابطه با نحوه تصمیمگیری درباره Initial Placement و چگونگی این کار مفصل بحث شده است. در این رابطه مفاهیم Steps، Lease و Depth of Recursion بخوبی بیان شده است و فرآیند تصمیمگیری که شامل شبیهسازی درونی فرآیند میباشد و این عملیات تا زمان استقرار دادن ماشین مجازی در یک میزبان روی میدهد سناریوسازی شده است.
در فصل 19 مباحث مربوط به توزیع بار توسط SDRS بیان شده است و در این فصل شما با Goodness value، پارامترهای هزینه و فایده در زمان توزیع بار و ریسکهای مرتبط با آن که در تصمیمگیری workflow SDRS دیده شده است آشنا میشوید. در ادامه روش مدلسازی عملکرد آرایه ذخیرهسازی (Device Modeling) و همچنین مدلسازی بارهایکاری (Workload Modeling) که در الگوریتم توزیع بار SDRS برای تشخیص Normalized Entitlement شناخته میشود تشریح شده است. از این طریق است که Storage DRS یک تصویر یا Performance Snapshot از میزان فضا و رفتار ماشین مجازی دریافت میکند و در صورت عدم تطبیق این رفتار با محدودههای تعریف شده از لحاظ ظرفیت و از لحاظ تاخیر در خواندن و نوشتن تصمیم به مهاجرت ماشین به دیتاستور دیگری میگیرد. در این فصل با نکات بسیاری برخواهید خورد که ممکن است تاکنون بدرستی درک نکرده باشید یا جواب آن را ندانید.
در فصل 21 کتاب، معماری و طراحی دیتاستور کلاستر تشریح شده است و با مسائل مرتبط مانند نحوه ارتباط میزبانها با آرایه ذخیرهسازی و همچنین تاثیر سبک ارتباط با فرآیندهای توزیع بار آشنا میشوید. مفاهیمی نظیر IdleMB یا DrmDisk و سبک محاسبه استقرار اولیه دیسک های Thin-Provisioned با استفاده از Entitled Space Use و مسائل مرتبط با آن از موضوعات مفیدی هستند که شاید دانستن آن در زمان طراحی زیرساخت مجازی به شما بسیار کمک کند. همچنین در این فصل سبک تخصیص پروفایل برای Storage و همچنین اعمال این پروفایل همزمان با اعمال قوانین Affinity بخوبی بررسی شده است. با بررسی این موارد درک خواهید کرد که چه زمانی Storage Profile بر قوانین Affinity و Anti-affinity غلبه خواهد داشت. و در فصل آخر این بخش سبک اجرای Storage vMotion که مفاهیم Resource Cost، In-use Cost و Max-Cost مرتبط با Datastore و Host را توضیح میدهد با توجه به تغییرات در vSphere 6.7 تشریح شده است.
در بخش چهارم کتاب مسائل مرتبط با Storage IO Control و Network IO Control بیان شده است. مفاهیم IO Injector، Storage Fairness، Storage Scheduler، Shares و سبک توزیع آن مورد به مورد بررسی شده است و با ذکر مثالهای مختلف بیان شدهاند. به همین سبک NIOC مورد بررسی قرار گرفته است و مسائل مرتبط با Network Resource Pool، میزان اشتراک و تخصیص پهنای باند، اعمال محدودیت بر روی ترافیک و جایگاه اعمال این محدودیت و سبک مدیریت پهنای باند در سناریوهای فرضی بهطور تحلیلی بررسی و تشریح شدهاند.
در بخش پنجم کتاب پس از آنکه با بیشتر مسائل مرتبط با Clustering آشنا شدهاید با انواع معماریهای متداول Stretched Cluster آشنا میشوید و در اینجا با طرح سناریوهای فرضی در دو دیتاسنتر متفاوت از بهروشهای مدیریت این سبک از کلاسترها مطلع میشوید. این فصل انتهایی شاید شیرینی خواندن را برای شما دو چندان کند زیرا تمام اجزا و مفاهیمی که تاکنون بر آن مسلط شدهاید را در سناریوهایی پیکربندی میکنید. این فصل را یکی از بهترین بخشهای این کتاب خواهید یافت. علاوه بر این، در سناریوی دیگری قطعی ارتباط در یک جز از دیتاسنتر شبیهسازی شده است و در هر مورد نتایج بروز این قطعی و اثرات آن بر عملکرد دیتاسنتر اول و دوم مطرح شده است که این کار کمک میکند تا در زمان طراحی Stretched Clusters تاثیر و نقش هر بخش از دیتاسنتر را بخوبی درک کنید.
چه مسئول زیرساخت مجازی باشید، چه طراح و استقرار دهنده تکنولوژی، و چه قصد شرکت در آزمون VCAP در رده طراحی و استقرار را داشته باشید این کتاب را یکی از بهترین منابع در زمینه پیکربندی حرفهای vSphere Clustering خواهید یافت. با تمرکز و صرف وقت میتوانید طراحی زیرساخت فعلی مجازی را با توصیهها و به روشهای بیان شده در این کتاب گاهبهگاه بهبود دهید تا روند بهبود تدریجی زیرساخت با آخرین دستاوردهای فناوری مجازیسازی همراستا شود.