رفتن به محتوای اصلی
Data Protection

به‌روش‌های راهکار تهیه پشتیبان – بخش سوم

در بخش اول مبحث به‌روش‌های راهکار تهیه پشتیبان به این مورد پرداختیم که خود راهکار و نحوه استقرار راهکار تاثیر بسزایی در فرآیند حفظ و حراست از داده‌ها ایفا می‌نماید و سپس در ادامه موضوع رعایت تناسب تخصیص منابع و رعایت معماری استقرار اجزای راهکار تهیه پشتیبان را بازگو کردیم. بعد از بیان این موارد به این موضوع اشاره کردیم که بایستی با بکارگیری عملکردهای متنوع نظیر Backup، Backup Copy، و Replication بازه زمانی حفاظت از داده‌های سازمانی را به حداقل ممکن رسانده و در این راستا پایداری چرخه حیات سرویس با تناسب به نوع سرویس را در سطوح مختلف حفظ نمود. در ادامه این موضوع به بحث سنجش صحت عملکرد فرآیند بازیابی تهیه پشتیبان می‌پردازیم تا اطمینان یابیم نسخه حفظ شده از داده‌ها از هر لحاظ سالم و در وقت مشخص قادر است عملکردی درست را ارائه دهد.

 

تمامی برنامه‌ریزی‌ها و سفارشی‌سازی متناسب با سرویس زمانی قابل بهره‌برداری است که کل فرآیند تهیه پشتیبان که شامل اجزای بسیاری می‌شود بخوبی در مرحله بازیابی عمل نماید و در انتها داده‌ها قابل بهره‌برداری گردد. برای سنجش این مسئله راهکارهای تهیه پشتیبان قابلیت‌های خاصی را تحت عناوین مختلف نظیر Surebackup Lab ابداع نموده و عرضه می‌نمایند. با به‌خدمت گرفتن از این ابزارها می‌توان اطمینان یافت که نسخه تهیه شده از داده‌ها و یا تمامی اجزای یک سرویس بدون هیچگونه خطایی در زمان مناسب قابل دسترس می‌باشد.

 

عملکرد این ابزار به این ترتیب است که با ایجاد یک محیط آزمایشگاهی در درون یک شبکه ایزوله قادر است گروهی از سرویس‌ها و یا هر یک از سرویس‌ها را به صورت مجزا به طروق گوناگون با انجام عملیات بازیابی مورد سنجش قرار دهد. سنجش صورت پذیرفته شامل مواردی همچون آزمایش سرویس به لحاظ اجرای تمامی اجزای سرویس، آزمایش ارتباط با ابزار مجازی‌سازی و دریافت پالس مثبت، آزمایش ارتباط با شبکه، و آزمایش تست اجرا سرویس‌هایی نظیر DNS، Global Catalog، Domain Controller Restore و سایر موارد می‌باشد. علاوه بر موارد مورد بحث امکاناتی در اختیار قرار داده شده است تا در زمان مناسب سرویس با اجرای اسکریپت‌های تخصیص یافته وضعیت نسخه پشتیبان تهیه شده را اعلام نماید.

 

ضروری است با فعال‌سازی قابلیت Application-aware Processing در سطح Job هر یک از سرویس‌ها شرایطی را فراهم آورید که اجزای سرویس بخوبی و بدرستی مورد شناسایی قرار گرفته شود و به این روش، فرآیند تهیه پشتیبان نسخه بدون نقصی را از سرویس‌های در حال اجرا ذخیره نماید. در این شرایط است که آزمایش نسخه‌های پشتیبان امکان‌پذیر می‌گردد و با تست‌های انجام شده نتیجه کار بدرستی گزارش می‌گردد. انجام درست عملیات بازیابی و تست سرویس به مقدار بسیاری به این موضوع وابسته است.

 

عملیات بازیابی و تست سرویس‌ها به این روش صورت می‌پذیرد که یک Virtual Appliance در سطح کلاستر مجازی‌سازی ایجاد می‌گردد. این Appliance دارای یک سیستم عامل Live است که در زمان مشخصی با اجرا شدن فرآیند بازیابی بارگذاری می‌گردد و از طریق آن سرویس‌ها در یک شبکه مجزا مورد آزمایش قرار می‌گیرند. در این زمان هر یک از نسخه‌های پشتیبان به طور مستقیم در سطح میزبان مجازی اجرا می‌گردد و باتوجه به تنظیمات مرتبط با آن سرویس اجزای سرویس مورد سنجش قرار می‌گیرد. توصیه می گردد باتوجه به نوع بارهای کاری محیط‌های آزمایشی متفاوتی ایجاد نمائید و شبکه های مجزایی به هریک تخصیص دهید، این کار سبب می شود تا در زمان انجام آزمایش بازیابی خلل در فرآیند ایجاد نگردد.

 

در مجموع بسیار حائز اهمیت است که بدانیم به همان میزان که اهمیت دارد با صرف وقت مناسب برنامه‌ریزی درستی جهت انجام فرآیند تهیه پشتیبان شود و به همان میزان که اهمیت دارد داده‌ها در سطوح مختلف ذخیره‌سازی شوند، به همان میزان اهمیت دارد تا به موضوع آزمایش صحت عملکرد فرآیندها به دقت پرداخته شود. اطمینان یافتن از اجرای درست فرآیند بازیابی سرویس در سطح زیرسیستم‌ها نقش موثری در موفقیت عملکرد حفظ و حراست از داده‌های سازمانی ایفا می‌نماید و بایستی به عنوان بخش مهمی از کار شناخته شود.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

کد HTML محدود

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکترونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.