تنظیمات شبکه ماشین های مجازی - بخش سوم
دربخش اول مقاله تنظیمات شبکه ماشین های مجازی در نرم افزار VMware Workstation ابتدا یک پل ارتباطی میان شبکه واقعی کامپیوتر اصلی یا میزبان ایجاد کردیم و سپس در بخش دوم آن تنظیمات شبکه های مجازی وی ام ور و خصوصیات سرویس های آن را بررسی کردیم. در بخش سوم قصد دارم درباره تنظیمات روش NAT در شبکه های مجازی بحث کنم و شما را با قابلیت ها و امکانات پنهان و آشکار این شبکه بیشتر آشنا کنم.
NAT یا Netwrok Address Translation شیوه ترجمه آدرس شبکه است که امکان دسترسی آدرس IPهای یک شبکه خصوصی به دیگر شبکه های خارجی مانند اینترنت را فراهم می کند. در تنظیمات شبکه وی ام ور این قابلیت با استفاده از سرویس NAT پیاده سازی شده است و می توانید یکی از کارت های شبکه مجازی (VMnet) را به این سرویس متصل کنید. به صورت پیش فرض این سرویس بر روی کارت VMnet8 قرار دارد و تنظیمات DHCP آن نیز فعال است.
تنظیمات NAT
برای مشاهده تنظیمات این شبکه مثل همیشه بایستی VMware Network Editor را باز کنید و تنظیمات دلخواه را بر روی آن انجام دهید. محدوده آدرس IP این شبکه بایستی از کلاس C باشد.
آدرس های استفاده شده در سرویس NAT
در شکل بالا مشاهده می کنید اولین آدرس محدوده IP به کارت شبکه VMnet8 اختصاص می یابد و دومین آدرس به دستگاه NAT یا NAT Device. این دستگاه تمامی بسته های دریافتی از ماشینهای مجازی را دریافت کرده و با جایگزینی آدرس IP ماشین مجازی منشا (Source IP) با آدرس کامپیوتر اصلی بسته را به سمت مقصد ارسال میکند. در مسیر بازگشت بستهها به آدرس کامپیوتر میزبان ارسال شده و سپس به NAT Device انتقال داده میشود و در نهایت به کارت شبکه ماشین مجازی منتقل میشود. با این کار شبکه های خصوصی نیز از دسترس حملات اینترنتی محفوظ میباشند و در ارتباط آنها با شبکههای خارجی محدودیتهایی ایجاد میشود. آدرس IP درگاه یا Default Gateway در این شبکه همان آدرس دستگاه NAT است که به صورت پیش فرض دومین آدرس محدوده IP است یعنی 192.168.X.2. شما می توانید این آدرس را در بخش تنظیمات NAT تغییر دهید.
تنظیمات شبکه NAT
همانطور که گفته شد قابلیت NAT دسترسی کاربران خارج از شبکه خصوصی را محدود می کند. مثلا برای آنکه بتوانید وب سرور یک کامپیوتر در داخل شبکه خصوصی را از طریق پورت 80 مشاهده کنید بایستی از قسمت Port Forwarding استفاده کنید. همچنین وی ام ور امکان تغییر در تنظیمات DNS و Netbios را در این شبکه ها فراهم کرده است و در صورتی که از DNS Server داخلی استفاده میکنید میتوانید آدرس آن را در بخش تنظیمات DNS وارد کنید. تنظیمات Netbios نیز امکان اشتراک فایل میان کامپیوترهای موجود در شبکه خصوصی با کامپیوترهای خارج از شبکه را از طریق سرویس WINS فراهم میکند.
در صورتی که مک آدرس کارت شبکه ماشین مجازی را به آدرس دیگری تغییر دادهاید بایستی گزینه Allow any Organizationally Unique Identifier را فعال کنید تا امکان برقراری ارتباط با دستگاه NAT امکان پذیر شود.
فایل تنظیمات NAT
وی ام ور تنظیمات شبکه های مجازی را در یک فایل ذخیره می کند و شما می توانید با تغییر در این فایل نیز تنظیمات دلخواه را انجام دهید. فایل تنظیمات NAT در مسیرهای زیر ذخیره می شود و در توزیع های لینوکس شما بایستی به صورت دستی این مقادیر را تغییر دهید.
Windows XP
C:\ Documents and Settings \ All Users \ Application Data \ VMware \ vmnetnat.conf
Windows Vista or Windows 7
C:\ ProgramData \ VMware \ vmnetnat.conf
Linux
/ etc / vmware / vmnet8 / nat / nat.conf
یکی از سناریوهای کاربردی با استفاده از قابلیت NAT در مقاله "اتصال GNS3 به شبکه واقعی از طریق VMware Workstation" بررسی شده است و می توانید آن را پیاده سازی کنید.
جمع بندی
در این مقاله تنظیمات کارت های شبکه مجازی متصل به سرویس NAT نرم افزار وی ام ور Workstation مورد بررسی قرار گرفت و با تنظیمات NAT آشنا شدید. اگر تا به حال با فایروال های نرم افزاری و سخت افزاری کار کرده باشید به سادگی می توانید این سرویس را تنظیم کنید. استفاده از این شیوه سریع ترین و آسان ترین روش دسترسی به شبکه های خارجی همانند شبکه اینترنت است و اغلب کاربران Workstation دسترسی ماشین های مجازی به شبکه های خارجی را با استفاده از این شبکه فراهم می کنند.
در مقاله بعدی تنظیمات و امکانات شبکه Host-only را بررسی خواهیم کرد.
با سلام خدمت جناب طوفانیان…
با سلام خدمت جناب طوفانیان عزیز مطلب خوبی بود.
سلام می خواهم روتر سیسکو را…
سلام می خواهم روتر سیسکو را به vmnet4 (ماشین مجازی غیر از 1 یا 8) وصل کنم. تنظیمات gns3 و vmware چگونه باید باشند؟
با سلام لطفا حالتی را بررسی…
با سلام لطفا حالتی را بررسی کنید که درآن روتر به عنوان server dhcp و vmware client به عنوان dhcp client باشد