رابطه تکنولوژی های نوین و سلامت
مجازی سازی و رایانش ابری هر دو از فناوری هایی محسوب می شوند که به یکدیگر وابسته هستند و قابلیت های مشترک بسیاری را می توان در هر یک مشاهده کرد اما سازمان های بهداشتی که نیاز به راهکارهای نوین دارند چگونه میتوانند از این مزایا استفاده کنند و کدامیک برای آنها بیش از دیگری موثر است؟
اگرچه دو واژه مجازی سازی و رایانش ابری در برخی از مواقع بجای یکدیگر استفاده می شوند اما بایستی دقت نمود و پیش از انتقال نرمافزارهای حیاتی به این زیرساخت درک درستی نسبت به خصوصیات هر کدام دریافت نمود. مجازیسازی بخشی از رایانش ابری محسوب میشود اما همیشه این تعریف مصداق ندارد. ممکن است ابری بر روی بستر مجازی ایجاد شود. هر دو این تکنولوژیها سعی دارند تا اجرای نرمافزار را بدون وابستگی به سختافزار تضمین نمایند.
سازمانهای بهداشتی به جهت حساسیت دادهها و فرآیندهای کاری در اکثر کشورها نیاز به تکنولوژیهایی دارند که در چرخه حیات به بلوغ کافی رسیده باشند و استانداردهای مکفی برای استقرار آنها طراحی شده باشد. خوشبختانه مجازی سازی سرور در چند سال اخیر به این مرحله رسیده است و مفاهیم تغییر زیرساخت با تمرکز بر نرم افزار یا آنچه بیشتر با نام Software-Defined شناخته می شود تا 5 سال آینده به بلوغ فناوری نزدیک خواهد شد و امکان بکارگیری آن در این سازمانها بدون دغدغه فراهم میشود.
پذیرش رایانش ابری در بخش سلامت در تناسب با تکنولوژی مجازیسازی بیشتر است و استقبال از بکارگیری راهکارهایی که در آن خدمات با حداقل زیرساخت توسط ابر تامین میشود در این حوزه متدوال شده است. یکی از دلایل این مسئله هزینهها و نیاز واقعی مرتبط با راهاندازی زیرساخت مجازی در این بخش میباشد. نرمافزارهای مرتبط با حوزه بهداشت در این سالها بیش از پیش خود را با زیرساختهای ابری هماهنگ نمودهاند و پیشبینی میشود این حوزه تکیه ویژهای به تکنولوژی ابر داشته باشد.