زمان تجدید نظر در روشهای بازیابی اطلاعات فرا رسیده است!
محافظت از اطلاعات و نرمافزارها در برابر از دسترفتن آنها هیچزمانی از اهمیت کمی برخودار نبوده است. هیچکس دلش نمیخواهد تا در سانحهای اطلاعات مهّمش را از دست بدهد و راهِ چارهاش فقط راهکارهای بازیابی اطلاعات باشد آن هم با احتمال هرگز برنگشتنِ آنها! همه میدانیم که هزینه راهکارهای بازیابی نرمافزارهای پراهمیت (Business Critical) سر به فلک میکشد؛ پس باید به طور جدی به فکرِ چاره بود.
وقت آن رسیده تا با نگرشی جدید به مسئله بازیابی اطلاعات بنگریم. علاوه بر بازگشت اطلاعات، بازگشت سرویسها به وضعیت عملیاتی از دیگر چالشهایی است که هرکسی را گرفتار خودش میکند. بیایید یک حالت ایدهآل را درنظر بگیریم. به عنوان یک مدیر سیستم، آخروقت که شرکت را ترک میکنید، نیمهشب پیامی را دریافت میکنید که به علت نقص در سیستم تامینِ برق، مرکز داده شما خاموش شده است. درست قبل از اینکه عرق سرد روی پیشانی شما جاخوش کند، پیام دیگری را دریافت میکنید که اعلام میکند: سیستم به حالت عملیاتی بازگشته و درحال سرویس دهی است آنهم در سایت دوّم شما حتی بدونِ این که نرمافزارهای شما از کلاسترینگ استفاده کرده باشند.
خیلی دست نیافتنی است، نه؟ به شما میگویم "نه". زیرا با استفاده از سیستم VMware Site Recovery Manager (SRM) نه دور از واقعیت، بلکه تا حدی هم ساده است. البته اگر پیش شرطهای رایانش ابری را رعایت کرده باشید و اجازه داده باشید تا vSphere Replication کارش را انجام دهد!
با استفاده از اس-آر-ام به سادهگی میتوانید از پس فاجعههای بسی بزرگتر هم برآیید. مدیریت یکجا، ساده، سریع و البته خودکار؛ از قابلیتهای این نرمافزار است. حالا است که اعتماد واقعی به سایتهای پشتیبان (DR Sites) برمیگردد و آنها را کاراتر میکند. درضمن، امکان بازگشت سرویسها به سایت اصلی (Failback) درصورت برگشت به وضعیت عادی را نیز نبایستی فراموش کرد؛ فرایندی که کاملا به صورت خودکار انجام میشود.
اینها را داشته باشید، تا در آینده، قابلیتهای این نرمافزار تحت رایانش ابری را باز کنیم و هرکدام را به ترتیب توضیح دهیم. همچنین بررسیهای اجمالی انجام میدهیم بَرپایه تجربیات شرکتهای مطرح دنیا که تاکنون اس-آر-ام را بهصورت موفق پیادهسازی کردهاند.
من در این زمینه خیلی تازه…
من در این زمینه خیلی تازه کار هستم و با توجه به مقدمه هیجان انگیزتان، این سوال برایم پیش آمده که با توجه به حجم دیتا و پیچیدگی سیستمی که از این طریق بازفعال می شود، آیا اجرای این موارد و این زیرساخت از حجم های کوچک و حتی کامپیوترهای شخصی هم مقرون به صرفه است یانه. از طرفی با توجه به زیر ساخت های ضعیف اینترنتی کشورمان، آیا استفاده از این سیستم عملیاتی است یا نه؟
درخصوص رایانه های شخصی…
درخصوص رایانه های شخصی درصورتی که به عنوان رایانه رومیزی مجازی در شرکت های متوسط به بالا استفاده شود، مقرون به صرفه است. در این خصوص نمونه واقعی از شرکت هایی که در ایران از این راه کار استفاده می کنند نیز موجود است. ضمنا با توجه به نیاز به بستر ارتباطی قوی جهت سنکرون داده ها مابین دو سایت، استفاده از اینترنت مقرون به صرفه نبوده و معمولا از راهکارهای بی-سیم و لینک های فیبر نوری در این خصوص استفاده می شود.