سوئیچ های مجازی VMware vSphere - بخش دوم
در بخش دوم از بحث آشنایی با سوئیچ های مجازی vSphere به معرفی انواع PortGroup و انواع کارت های شبکه مجازی می پردازیم.
انواع Port Group
یک جز منطقی در سوئیچ مجازی است که امکان ارتباط شبکه و یا جداسازی ترافیک از سوئیچهای مجازی را امکان پذیر میکند. سه نوع پورت گروهی وجود دارد: VMkernel، Service Console (تنها در سرور ESX) و Virtual Machine.
پورت Service Console (ESX Only)
یک پورت مدیریتی است که با تنظیم یک آدرس IP امکان دسترسی به سرور ESX را فراهم میکند. واژه vswif interface اصطلاحی است که برای رابط مدیریتی شبکه سرور ESX استفاده میشود. این رابط به صورت معمول در زمان نصب تنظیم میشود و اولین رابط ساخته شده vswif0 نام دارد. در صورتی که رابطهای دیگری برای کنسول خدمات ساخته شود این شماره افزایش مییابد برای مثال vswif1، vswif2 و به همین ترتیب.
پورت VMkernel
پورتی خاص که با تنظیم یک آدرس IP امکان انجام عملیات های مرتبط با VMotion و ارتباط iSCSI و NFS را فراهم میکند. در صورت استفاده از نرمافزار ESXi این پورت گروهی عملیات مدیریتی سیستم را همانند آنچه در سرورهای ESX و با استفاده از Service Console صورت میگیرد را برعهده میگیرد.
پورتVirtual Machine
این پورت گروهی به سیستمعاملهای مهمان امکان اتصال به شبکه داخلی و برقراری ارتباط با دیگر سیستمعاملهای مهمان را میدهد. در صورتی که سوئیچ مجازی به کارتهای شبکه فیزیکی متصل باشد امکان دسترسی سیستمعاملهای مهمان به دیگر سیستمعاملهای مهمان موجود بر روی دیگر سرورهای میزبان فراهم میشود.
VLAN
قابلیت VLAN به شما امکان میدهد تا با استفاده از یک VLAN ID ترافیک شبکه را به صورت منطقی تفکیک کنید.
پورت Trunk
پورتی خاص بر روی سوئیچ که با تنظیم آن امکان عبور ترافیک به بیش از یک VLAN امکانپذیر است.
Access port
این پورت به یک سیستم عامل مهمان متصل است و تنها میتواند ترافیک یک شناسه VLAN را عبور دهد.
انواع رابط های مجازی
کارت شبکه مجازی (vNIC): بیش از شش نوع کارت شبکه مجازی برای سیستمعاملهای مهمان بر روی سرور میزبان ESX موجود و قابل دسترس است.
رابط Vlance: رابط کارت شبکه شبیه سازی شده AMD79c970 PCnet32 است. سرعت تبادل اطلاعات آن 10 مگابیت در ثانیه است و امکان استفاده از آنها توسط بسیاری از سیستمعاملهای 32 بیتی (به جز ویندوز ویستا و ویندوزهای پس از آن) وجود دارد. این رابط به ماشینهای مجازی امکان میدهد تا به صورت لحظهای به شبکه دسترسی داشته باشند.
رابط VMXNET: رابط کارت شبکه مجازی مستقر بر روی ماشینهای مجازی است و قادر به برقراری ارتباط شبکه با سرعت یک گیگابیت در ثانیه است. دستگاهی خاص است و تنها در صورت نصب بسته نرمافزاری VMware Tools (ابزار مجازیسازی) بر روی ماشین مجازی قابل دسترس است.
رابط Flexible: این رابط میتواند از نوع Vlance یا VMXNET باشد. نوع این رابط به درایورهای سیستمعامل وابسته است. در صورتی که بسته نرمافزاری VMware Tools نصب شده باشد نوع این رابط VMXNET خواهد بود.
رابط E1000: رابط مجازیی است که از روی دستگاه Intel 82545EM Gigabit NIC با سرعت یک گیگا بیت در ثانیه شبیه سازی شده است. عموماً در سیستم عامل ویندوز XP و نسخههای بعدی ویندوز و هسته سیستم عامل لینوکس از نسخه 2.4.12 به بعد مورد استفاده قرار میگیرد.
رابط VMXNET2 (Enhanced) : این رابط بر پایه رابط VMXNET است اما در طراحی آن تغییراتی برای بالا بردن عملکرد دستگاه و پشتیبانی از Jumbo frames و hardware offloads داده شده است. این رابط توسط سیستمعاملهای زیر پشتیبانی میشود:
- ویندوز سرور 2003 نگارش Enterprise و Datacenter
- ویندوز XP Professional
- لینوکس Red Hat Enterprise ویرایش 5
- لینوکس SUSE سرور Enterprise ویرایش 10
- لینوکس Red Hat 64 بیتی نگارش Enterprise ویرایش 4
- لینوکس Ubuntu 64 بیتی
رابط VMXNET3: این رابط نیز امکانات رابط مجازی VMXNET2 را ارائه میدهد به همراه امکاناتی همانند Receive Side Scaling، IPv6 و پشتیبانی از MSI/MSI-X. این رابط تنها در سیستمعاملهای 32 و 64 بیتی جاری پشتیبانی می شود:
- ویندوز XP، 2003 و 2008
- لینوکس Red Hat Enetrprise ویرایش 5 و بعدی
- لینوکس SUSE Enterprise ویرایش 10 و بعدی
- لینوکس Asianux ویرایش 3 و بعدی
- لینوکس Debian ویرایش 4 و بعدی
- لینوکس Ubuntu ویرایش 7.04 و بعدی
- Sun Solaris ویرایش 10 U4 و بعدی
کارت شبکه فیزیکی (pNIC) نصب شده بر روی سرورهای میزبان ESX/ESXi امکان برقراری ارتباط میان شبکه مجازی و دنیای واقعی را فراهم میکند. کارتهای شبکه مجازی (vNIC) امکان ارتباط میان سیستمعاملهای مهمان و سوئیچ مجازی را برقرار میکنند.
زمانی که از وقوع قطعی ارتباط شبکه مطلع میشوید با vmnic نیز آشنا می شوید. Vmnic یک نرمافزار مجازی است که به کارت شبکه فیزیکی سرور متصل و ارتباط میان سوئیچ مجازی و سوئیچ فیزیکی را از طریق کارت شبکه فیزیکی برقرار میکند. این جز نرمافزاری را میتوان با پورت ترانک موجود بر روی سوئیچهای فیزیکی مشابهت داد.
من حدود 5 سالی میشه توی حوزه…
من حدود 5 سالی میشه توی حوزه ای تی فعالیت میکنم
در حال حاضر بیشتر روی بحث رایانش ابری کار میکنم
خیلی خوشحال میشم بتونیم با هم تعامل داشته باشیم