رفتن به محتوای اصلی
VMware Tanzu Kubernetes Grid

معرفی راهکار VMware Tanzu و بررسی مزایای آن – بخش دوم

همانطور که بیان شد پیدایش و تحقق VMware Tanzu تلاش‌ها و حرکت‌های بسیار بزرگی را در بر گرفته است که در بخش اول بررسی این راهکار به مختصر در خصوص این موضوع و نحوه ایجاد سکوی توسعه نرم‌افزار ابر محور از طریق دو راهکار این مجموعه Tanzu Application Service و Tanzu Application Catalog که در مرحله ساخت (Build) کد نرم‌افزار بکار می‌رود بحث گردید. بعد از ایجاد کد نرم‌افزار ابر محور استقرار و اجرای این کد یکی از کارهای پر چالش و با پیچیدگی زیاد است که به تناسب شرایط بایستی مدیریت بارهای کاری آن در مرحله اجرا (Run) با شناخت و ابزار مناسب انجام پذیرد. در این مسیر شرکت VMware با سابقه خوب خود در زمینه مدیریت بارهای کاری نظیر ماشین‌های مجازی این بار هم با تمام توان وارد عرصه شده است و راهکار Tanzu Kubernetes Grid را جهت مدیریت این نوع از بارهای کاری ارائه داده است. این راهکار مدعی است با ایجاد درهم تنیدگی شدید در چارچوب مفهوم مرکزداده مبتنی بر نرم‌افزار توانسته است بسیاری از موانع موجود بر سر راه رسیدن به نرم‌افزارهای ابر محور را حذف نماید و با بهبود معماری اجرای این سبک از بارهای کاری پیاده‌سازی مفاهیمی نظیر چند ابری، امنیت ابری، و تسهیل مدیریت را امکان پذیر سازد. شاید علاقه‌مند باشید چگونگی تحقق این مدعا و نحوه انجام آن را بدانید.

بازگشت به مفهوم Tanzu

بخاطر بیاورید در تعریف مفهومی Tanzu محصول نهایی که در آخر در شکل یک قفسه چوبی فراهم می‌گردید را اجزایی ماژولار، با طراحی منظم، و قابل اتصال و انتقال پدید می‌آورند. سیستم‌های اطلاعاتی ابر محور با این خصوصیات انطباق بالایی دارند. به این ترتیب که بایستی از معماری ماژولار برخوردار باشند، قابلیت انتقال آسان به هر جایی را داشته باشند، بسط و گسترش آن با رعایت اصول مشخص وجود داشته باشد. رعایت این خصوصیات سبب می‌شود تا رشد و توسعه این سبک از سیستم‌های اطلاعاتی در مقیاس بزرگ امکان‌پذیر گردد. حال به واقعیت رساندن این طرح می‌طلبد تا از فناوری متناسب آن یعنی Container استفاده شود. این فناوری در حدود سال 2008 در زیر راهکارهای کدباز لینوکس منتشر شد و امکاناتی را عرضه نمود که با خصوصیات Tanzu در تطابق است. یعنی یک سکوی استقرار جهت مدیریت بارهای کاری از نوع کانتینر که می‌تواند منابع لازم جهت اجزای یک سیستم اطلاعاتی را در قالب ریزسرویس ها به شکل Instance های مجزا فراهم سازد. هر یک از Instance ها یا پراسس ها با اتصال به یک هسته سیستم عامل منابع ضروری و ارتباط مناسب را جهت برقراری تماس در لایه API دریافت می‌کردند. فناوری Container در طی چندین سال توسعه یافت اما با چالش‌هایی روبرو بود نظیر مدیریت تعداد زیادی از کانتینرها و ارکستریت نمودن.

معرفی کوبرنتیست

به دنبال چالش مطرح شده در زمینه مدیریت بارهای کاری Container در سال 2015 راهکاری عرضه شد با نام Kubernetes با هدف مدیریت و ارکستریت نمودن بارهای کاری سیستم‌های اطلاعاتی ابر محور. از زمان معرفی آن که در شرکت گوگل انجام شد این راهکار کد باز مورد استقبال قرار گرفت و بسیاری از آن جهت اجرای بارهای کاری ابر محور بهره گرفتند. اما در ادامه مشخص شد این راهکار با چالش‌هایی جهت پذیرش و استقرار در سازمان‌ها روبرو است نظیر پیچیدگی در راه‌اندازی، و پیچیدگی در پیکربندی، و عدم برخورداری از تیم پشتیبانی درخور. به عبارتی مشخص شد این راهکار در چارچوب کنونی‌اش نمی‌تواند همه انتظارت و خواسته را جوابگو باشد.

  • پیچیدگی در راه اندازی و استقرار Kubernetes
  • پیچیدگی در پیکربندی Kubernetes
  • عدم برخورداری از بدنه سازمانی مناسب جهت ارائه خدمات پشتیبانی
  • پیچیدگی در ادغام Kubernetes با سایر سرویس ها
  • پیچیدگی بکارگیری محصولات متنوع در لایه‌های مختلف

پاسخ به چالش‌ها کار ساده‌ای نبود! ساختن سکویی خاص مدیریت بارهای کاری آن هم از نوع کد باز، ساده سازی فرآیند نصب و استقرار سرویس، ارائه پشتیبانی تمامی اجزای محصول در قالب جدید، و ترکیب آن با سایر راهکارهای مرتبط، تجربه ای بود که شرکت VMware یکبار راه آن را طی کرده بود و از این مسیر VMware vSphere متولد شده بود. به همین خاطر به عقب ننشستند تا سفیر سوم Tanzu یعنی Tanzu Kubernetes Grid را به مجموعه بیاورند!

تحقق Tanzu Kubernetes Grid

سابقه درخشان VMware vSphere در مدیریت بارهای کاری و توان تیم توسعه Kubernetes که در ادامه خواهیم گفت در اینجا به کار آمد تا یک بعلاوه در مجموعه خدمات خود اضافه کند و از این طریق بارهای کاری کوبرنتیست را به فهرست خدمات بیاورد. این کار محقق گردید با به خدمت گرفتن یکی از زبده‌ترین افراد توسعه کوبرنتیست یعنی Joe Beda و با ادغام شرکت Heptio قدم‌هایی برداشته شد تا چالش‌های نسخه آزاد کوربرنتست را VMware vSphere پاسخ دهد و بدین شکل Tanzu Kubenetes Grid شکل گیرد. در این مسیر معماری VMware ESXi درخور تغییر قرار گرفت و یک لایه Container Runtime Execution (CRX) که شامل هسته بسیار سبک لینوکس Photon، یک لایه اجرای VMX، و موتور کانتینر می‌باشد طراحی و استقرار یافت. از این طریق دیگر نصب و استقرار بارهای کاری از نوع Tanzu Kubernetes تنها از طریق یک ارتقا به نسخه VMware ESXi 7.0.1 محقق پذیر می‌گردد. راهکار VMware Tanzu با این کار این امکان را یافت تا همان خدمات و سطح مدیریت بارهای کاری که تا پیش از این برای مدیریت سایر بارهای کاری از آن استفاده می‌شد را فراهم سازد. همچنین VMware Tanzu به این سطح از خدمات بسنده نکرده است و با معرفی سبک جدیدی از استقرار بارهای کاری در قالب vSphere Pod و ترکیب آن با سازوکارهای SDDC ارزش‌های فوق العاده‌ای نظیر مدیریت چرخه حیات، تعدیل بار توزیعی و یا فایروال توزیعی استقرار نرم‌افزارهای کاربردی ابر محور را به سطح جدیدی رسانده است که در معدود راهکاری نظیر آن یافت می‌شود.

جمع بندی

تحقق VMware Tanzu در شکل کنونی آن با تلاش و سعی بسیاری همراه بوده است تا بتواند به تحقق مدرن‌سازی نرم‌افزارهای کاربردی از هر لحاظ جامه عمل بپوشاند. تحقق ارزش آفرینی VMware Tanzu بدون شک در محیط هایی که فشار مضاعفی در ارائه خدمات نوین وجود دارد، مصرف بهینه منابع مسئله جدی منظور می‌شود، و وجود یک راهکار End-to-End جهت مدیریت بارهای کاری و مدرن‌سازی نرم‌افزارهای کاربردی به مشارکت همه جانبه اعضای سازمان می‌انجامد حاصل می‌شود.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

کد HTML محدود

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکترونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.