معرفی راهکار VMware Tanzu و بررسی مزایای آن – بخش سوم
گفتیم که VMware Tanzu در آغاز با ارائه چارچوب های توسعه نظیر Tanzu Application Service و Tanzu Application Catalog طرح درستی را از چشم انداز آن چیزی که بایستی در مختصات Tanzu طراحی و ایجاد گردد را فراهم ساخت و ابزارهای مناسب آن را آماده نمود. و در ادامه بیان شد که Tanzu Kubernetes Grid توانست با استقرار بر شانههای یکی از معتبرترین فناوری های مجازی سازی یعنی VMware vSphere و خلق طرح جدیدی از سبک استقرار سرویس های ابر محور یک طرح نوین در این فضا در اندازد. حال در ادامه موضوع جهت عمق یافتن دید نسبت به اقدامات انجام شده در سطح اجرا (Run) VMware Tanzu ضرورت دارد تا زوایایی را برجسته سازیم تا اهمیت کار انجام شده بخوبی ملموس گردد و از این طریق با خصوصیات و قابایتها و در آخر از ارزشهای این راهکار اطلاع داشته باشیم.
درک بهتر Tanzu Kubernetes Grid
برای درک بهتر موضوع ابتدا معماری Tanzu Kubernetes Grid را با معماری VMware ESXi Hypervisor مقایسه و توصیف میکنیم. در معماری VMware ESXi منابع پردازشی، شبکه، ذخیرهسازی (CNS) از طریق لایه Virtual Machine Monitor یا VMM انتزاعی میگردد و سپس بعد از تشکیل vSphere Cluster در قالب ماشین مجازی (VM) این منابع واگذار و به خدمت گرفته میشوند.
حال جهت پشتیبانی و اجرای بارهای کاری نرمافزارهای مبتنی بر ابر (Cloud-Native) راهکار VMware Tanzu از مفهومی با نام Kubernetes Pod استفاده میشود که Pod قابل مقایسه با مفهوم ماشین مجازی است. این Pod ها در Tanzu Kubernetes Grid درست بعد از لایه VMM تعریف میگردند جایی که یک لایه جدید با نام Supervisor Cluster وجود دارد. این کلاستر همان لایه CRX است که در مطلب قبل به آن اشاره کردیم و این کلاستر منابع را با تشکیل Tanzu Kubernetes Cluster جمع آوری نموده و در قالب Kubernetes Pod به آن قابلیت تخصیص میدهد.
در معماری جدیدی که حاصل الزامات عملکردی VMware Tanzu است لایه Hypervisor ESXi در سطح VMM قابل مشاهده است و Kubernetes Control Plane در سطح Supervisor عمل میکند. کلاسترینگ یا خوشه بندی منابع نظیر فرآیند vSphere Clustering میباشد و راهکار VMware Tanzu در سطح Supervisor Cluster نمونه همان کار را با اضافه کردن قابلیتهای vSphere with Tanzu تحقق میبخشد.
با فعالسازی راهکار VMware Tanzu شاهد شکل گرفتن Supervisor Cluster خواهیم بود که در بخش Workload Management در سطح راهکار VMware vSphere قابلیت ایجاد Namespace یا فضا-نامها را فراهم میسازد. هر Namespace منابع CNS را مشابه عملکرد یک Resource Pool جهت فعالیت بارهای کاری در قالب Kubernetes Pod در دسترس میسازد و از این طریق امکان تخصیص دسترسی به اجزای زیر مجموعه آن هم امکان پذیر است.
در راهکار VMware Tanzu یک Pod مفهوم مشابهی از ماشین مجازی است جهت مدیریت بارهای کاری از نوع ابر محور که با 2 نوع معماری متفاوت ارائه میگردد. در طرح اول راهکار VMware Tanzu از طریق شکل گرفتن Tanzu Kubernetes Cluster ایجاد میگردد که امکان ایجاد Kubernetes Pod را فراهم میسازد. در این طرح یک Kubernetes Pod با برقراری ارتباط شبکه از Network Stack پیشفرض VMware ESXi یعنی سوئیچهای استاندارد و توزیعی قادر به برقراری ارتباط در سطح شبکه است. همچنین منابع ذخیرهسازی خواه متغیر، خواه ثابت میتوانند در قالب سیاستهای ذخیرهسازی به Pod ها تخصیص داده شود و تمامی امکانات ضروری دیگر نظیر استقرار ابری نرمافزار، سنجش هویت، و اتصال به شبکههای دیگر و بسیاری دیگر که در اینجا مجال آن نیست در این طرح قابل تخصیص است.
برخلاف Kubernetes Pod راهکار VMware Tanzu در جهت ارتقای سطح عملکرد پیش فرض Kubernetes برآمده است و در طرح دوم یعنی vSphere Pod شرایطی را لحاظ نموده است تا حداکثر کارایی با بکارگیری بهروشها و سازوکارهای محیط vSphere جهت اجرای بارهای کاری Cloud-Native تحقق پذیرد. از مزایای سبک استقرار vSphere Pod در مقابل Kubernetes Pod میتوان به این موضوعات اشاره نمود:
- ایزوله سازی: یک اجرا اختصاصی از سیستم عامل Photon OS
- امنیت ارتباطات: اتصال به راهکار NSX-T Datacenter
- کاهش سطح آسیبپذیری: سرعت عملکرد بالا مشابه یک ماشین مجازی
- مدیریت منابع: مدیریت منابع از طریق سازوکار DRS
- عیب یابی: ابزارهای تشخیص عیب و پایش
جمع بندی
بهتر است بدانیم به همان میزان که بکارگیری فناوریهای نوین درخور ارزش و اعتبار است و نشانی از پیشرو بودن در صنعت، اتخاذ رویکردهای موردی هرچند بسیار نوین کمکی اندک است در حل معمایی بزرگ. در این راستا راهکارهایی نظیر VMware Tanzu با داشتن عملکرد و توانایی مناسب بدون شک میتوانند برگ برندهای باشند در جایی که فقط و فقط سرعت عملکرد و اجرای بدون نقص بار کاری ملاک عمل به حساب نمیآید.