رفتن به محتوای اصلی
d

مقایسه معماری هایپروایزرها در محصولات وی ام ور

درک تفاوت‌های میان معماری Baremetal Hypervisor و Hosted Hypervisor در محصولات شرکت وی‌ام‌ور آسان است. در ساده‌ترین نوع آن یک محصول با معماری Hosted Hypervisor نیازمند یک سیستم‌عامل برای نصب است (برای مثال ویندوز، لینوکس و یا مکینتاش). این محصولات مجازی همانند هر نرم‌افزار کاربردی دیگر بر روی سیستم‌عامل نصب می‌شوند.
به این صورت نرم‌افزار نصب شده همان هسته مجازی‌سازی را تشکیل می دهد و محیط گرافیکی در آن رابط کاربری را می‌سازد. محصولاتی که شامل این تعریف می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

  • نرم‌افزار VMware Workstation
  • نرم‌افزار VMware Fusion
  • نرم‌افزار VMware Server
  • نرم‌افزار VMware Player


استفاده از این محصولات مزایایی دارد که مهم‌ترین آن امکان استفاده از هر نوع سخت‌افزاری است که سیستم‌عامل بر روی آن نصب شده است. از این رو می‌توانید از سخت‌افزارهای ارزان قیمت و متنوعی استفاده کنید. از آنجایی که نرم‌افزارهای VMware Server و VMware Player رایگان است در هزینه‌های راه‌اندازی بستر مجازی‌سازی نیز صرفه جویی کرده‌اید. کار با این محصولات شما را قادر می‌سازد تا به آسانی با مجازی‌سازی آشنا شوید و در صورت استفاده از نرم‌افزارهای VMware Workstation و VMware Fusion از قابلیت‌های کاربردی آن نظیر Snapshot و اشتراک فایل بهره می برید. شکل زیر محیط نرم‌افزار VMware Worksatation را نشان می دهد.

 


یکی از نقاط ضعف آشکار این محصولات میزان بالای حجم بار پردازشی است که توسط ماشین‌های مجازی اجرا شده بر روی سیستم‌عامل ایجاد می‌شود. اگر چه اختصاص درصد میزان پردازش و حافظه بدون مشکلی انجام می‌شود اما دسترسی شبکه و استفاده از هارددیسک با کندی صورت می‌گیرد. گاه از این پدیده با نام Context Switching (انتقال از یک نرم‌افزار در حال استفاده به نرم‌افزار دیگر بدون باز و بسته نمودن نرم‌افزارها) یاد می‌شود. این کار به سبب استفاده از دو پشته ورودی و خروجی (I/O) متفاوت یکی در ماشین مجازی و دیگری بر روی سیستم‌عامل می‌شود و به صورت جدی بر روی عملکرد هر یک از بسته‌های شبکه و یا خواندن و نوشتن اطلاعات تأثیر منفی می گذارد.
Hypervisor همان‌طور که از نامش مشخص است خود یک سیستم‌عامل محسوب می‌شود. اگرچه از نگاه فنی استدلال می‌شود Hypervisor ها به عنوان سیستم‌عامل شناخته نمی‌شوند. دلیل آن این است که هایپروایزر بایستی با ارائه قابلیت‌هایی کاربران را از نصب سیستم‌عامل‌های میانی همانند ویندوز و لینوکس بی‌نیاز کنند. نرم‌افزار ESX/ESXi بر پایه Hypervisor بنا شده‌اند.

هسته مجازی‌سازی یا VMkernel که بنیان یا اساس هایپروایزر وی ام ور است تنها 32 مگابایت است. هسته مجازی‌سازی مقداری حافظه اضافی برای فرآیندهای مجازی‌سازی ماشین‌های مجازی و سرویس‌های پشتیبان کنار می گذارد و با این وجود این هسته مجازی‌سازی کوچک، پایدار و به طور باورنکردنی کارا باقی می‌ماند.

نرم‌افزار ESX/ESXi را می‌توان به صورت جداگانه استفاده نمود یا نسخه 60 روزه آن را که به طور رایگان ارائه می‌شود دانلود کرد. برای استفاده از قابلیت‌های خاص دیتاسنتر همانند VMware HA، VMotion و VMware DRS بایستی نرم‌افزار vCenter و مجوزهای لازم را خریداری کنید. هزینه خریداری مجوز نرم‌افزار vCenter ممکن است قابل توجه باشد و این موضوع به تعداد پردازنده‌هایی که توسط نرم‌افزار مدیریت می‌شوند وابسته است. شرکت وی‌ام‌ور هم اکنون بر اساس تعداد هسته‌های پردازنده مجوز صادر نمی‌کند اما هر یک از نگارش‌های این نرم‌افزار قابلیت مدیریت تعداد محدودی از این هسته‌ها را دارد.
به علاوه از آنجا که هایپروایزر ESX/ESXi مورد استفاده متعلق به شرکت وی‌ام‌ور است تمامی درایورها بایستی توسط مهندسین این شرکت و همکارانش بررسی و تست شوند تا از پایداری و سازگاری آن با دیگر محصولات سخت‌افزاری اطمینان حاصل شود. این موضوع یکی از تفاوت‌های بزرگ میان محصولات میزبانی شده (Hosted) و نرم‌افزار ESX/ESXi است. شرکت وی‌ام‌ور تمامی مشتریان را ترغیب به استفاده از راهنمای آنلاین سازگاری سخت‌افزار می کند. این راهنما در سایت شرکت وی‌ام‌ور (http://www.vmware.com/resources/compatibility/search.php) موجود است و با بررسی آن می توان از اجرای درست و پایدار نرم‌افزار ESX/ESXi اطمینان حاصل نمود.

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

کد HTML محدود

  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • نشانی‌های وب و پست الکترونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.